× 

A szemüveglencse kiválasztása


A keret kiválasztása után a második és talán a legfontosabb lépés a korrekciós lencse megvásárlása. A jól megválasztott lencse a látás során kényelmet biztosít, és a vékonyításnak köszönhetően könnyű. Mire figyeljünk a kiválasztás során?

Minőség és biztonság

Mára a lencse teljeskörűen elérhető termék lett, de ennek ellenére mégsem mindegyik biztonságos. A rosszul választott lencse tovább károsíthatja látásunkat.

A webáruházunkban található összes lencse CE és FDA tanúsítvánnyal rendelkezik, amely bizonyíték a minőségre és garancia a biztonságra.

A Cristallo organikus lencsék - a felhasznált anyagnak köszönhetően - könnyűek és kényelmesek. Gazdaságos megoldás, 100%-ban biztonságos. Elérhető standard, progresszív, fényvisszaverő és egyéb bevonatokkal.

A Carl Zeiss már 170 éve az optikai lencsék gyártásának élén jár. Kínálatunkban megtalálhatók a legmagasabb minőségű lencsék. A gyártó széleskörű tapasztalatának és technikai tudásának köszönhetően termékeik innovatívak és biztonságosak. Speciális tulajdonságuk által a lencsék megszűrik a káros UV sugarakat, és óvják a szemet.


A Rodenstock gyártó már a kezdetek óta saját technológiát fejleszt. A 140 éven keresztül összegyűjtött tapasztalat által forradalmi technológiákat alkottak meg. Minden termék Németországban készül.


Az árlistán minden típusú lencse megtalálható. A Zeiss és Rodenstock lencsék elérhetőség alapján kerülnek becsiszolásra. Az árlistán “PRÉMIUM MINŐSÉGŰ NÉMET LENCSE” felirat alatt szerepelnek. Garantáljuk, hogy a KODANO webáruházban található lencsék minősége nem tér el az optikai standardtől, és az ár akár 70%-kal alacsonyabb!Bevonatok típusai


A korrekciós lencsékre számos olyan bevonat készül, amely növeli a funkcionalitást, így a szemüveg kényelmesebb és a látás minőségi. Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni az elérhető bevonatokat, és az egyéni igényeknek megfelelően dönteni.


BB

Blue Blocker (BB) – az elektronikus készülékek által kibocsátott kék fényt semlegesíti, ezáltal javítva a látási viszonyokat (akár vezetés közben is). Ezzel a bevonattal ellátott lencsék növelik a kontrasztot. Javítja a térlátást. A halvány sárga szín fokozza a látást.

UV

UV szűrő – megóv a káros ultraibolya sugárzásoktól. Az ultraibolya sugárzás kisebb problémákat okozhat, mint a szemszárazság vagy kötőhártya-gyulladás. Az UV szűrő biztonságot és kényelmet nyújt a szemnek.

AR

Tükröződésmentes bevonat (AR) – megszünteti a nem kívánt fényvisszaverődést, és javítja a látás tisztaságát és a kontrasztot. Tiszta látást biztosít minden körülmények között.

UTR

Karcolásmentes bevonat (UTR) – óvja a lencsét a sérülésektől. Véd a kedvezőtlen időjárási viszonyokkal szemben. A lencse megmunkálása során ez az első réteg, amivel bevonják a lencsét.

EMI

Anti-elektrosztatikus (EMI) bevonat – a káros elektromágneses gamma típusú sugaraktól véd. Porálló bevonat.

FC

Fotokróm bevonat (FC) – a színezett bevonat fényhatásra változik. Szobában tartózkodva megtartja átlátszó színét, míg a szabadban automatikusan alkalmazkodik a fényviszonyokhoz. A sötétedés mértéke alapvetően 3-5%, maximum 70-75%. A fotokróm bevonat (barna vagy szürke) illik a szemüvegkerethez.

CC

Víztaszító bevonat (Clean Coat, CC) – sima felületet biztosít, mely által megköti a porszemeket és a vízcseppeket, így a lencse könnyebben tisztán tartható.
Egy kis tipp a lencse választáshoz:


Tökéletes látás közelre és távolra is?
  • ✔ Válasszon PROGRESSZÍV lencsét
  • ✔ Ár: 26 890 Ft-tól
Szeretné, ha a lencse fény hatására sötétedne?
  • ✔ Válasszon lencsét FOTOKRÓM bevonattal
  • ✔ Ár: 21 990 Ft-tól
Órákat tölt a számítógép előtt? Óvja szemeit!
  • ✔ Válasszon lencsét BLUE BLOCKEREM bevonattal
  • ✔ Ár: 12 990 Ft-tól
Szeretne megszabadulni a fényvisszaverődéstől, és csökkenteni a szem megerőltetésével járó kellemetlenséget?
Szeretne olyan napszemüveget, amely korrigálja a látását?
  • ✔ Válasszon SZÍNEZETT lencsét
  • ✔ Ár: 17 980 Ft-tól
Romlik a látása, és attól tart, hogy a következő szemüveglencse túl vastag lesz?